Besparing

Fors besparen op uw jaarlijkse verwarmingskosten door het isoleren van uw kruipruimte

Isoleren bespaart u sowieso geld

Het isoleren van uw woning heeft enkele prettige effecten zoals het verhogen van het wooncomfort, het verminderen van vocht en ongedierte etc. Maar ook financieel vaart u wel bij het investeren in isolatie van uw woning. U bespaart direct geld omdat u minder kosten kwijt zult zijn aan het verwarmen van de woning, maar u bespaart ook geld doordat isolatie het materiaal van uw woning beschermt tegen aantasting en rotting. Uw vloerbedekking zal ook langer meegaan.

Bij verkoop zal een goed geïsoleerde woning ook meer opbrengen dan een niet-goed geïsoleerde woning.

Een geïsoleerde woning zal ook een gunstiger Energielabel hebben en dan een minder geïsoleerde woning. Dat zal ook een effect hebben op de waarde van de woning.

Bodemisolatie & kruipruimte-isolatie zijn rendabel

Het isoleren van de kruipruimte heeft veel effect op de jaarlijkse verwarmingskosten: de kruipruimte loopt onder de gehele woning door en deze relatief grote oppervlakte staat rechtstreeks in contact met de bgegane grond vloer. Hierdoor is deze vloer altijd enkele graden kouder dan de rest van de woning en fungeert in feite als een koude CV-radiator: door de koudestraling wordt ook de rest van de woning kouder en minder comfortabel en moet er extra gestookt worden om dit effect op te heffen.

Besparing m3 aan gas per jaar

Aantal m2 geïsoleerd vloeroppervlakte Besparing m3 gas per m2 gemiddeld Kostprijs per m3 gas (circa) Besparing op stookkosten per jaar
50 m2 (5m x 10 m) 6,5 m3 € 0,65 € 211,25
84 m2 (7m x 12 m) met vloerverwarming 9 m3 € 0,65 € 491,40

3 tot 4 graden kouder gemiddeld

Een koude vloer zorgt voor een onbehaaglijk gevoel: de eerste 40 tot 50 centimeter boven een niet-geïsoleerde vloer is circa 3 tot 4 graden Celsius kouder dan de temperatuur daarboven. Zoals u wellicht weet stijgt warme lucht, indien het in aanraking komt met een koud object zal het dalen. De combinatie van koude muren en koude vloer veroorzaakt ook zogenaamde valse tocht (luchtstroming van koud naar warm), waardoor men zich onbehaaglijk voelt.

Door dit verschijnsel wordt er beduidend meer gestookt.

Comfortabel wonen met een droge en warme kruipruimte

Comfortabel wonen met een droge en warme kruipruimte

Subsidie 2018: 2 subsidies

Gratis Internet Offerte Aanvragen

Kruipruimte isolatie en vloerisolatie vallen onder de (permanente) regeling voor ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN . De arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar, vallen onder het 6%-tarief. Ook schelpisolatie valt onder de regeling.

De belangrijkste voorwaarde is dat de Rc-waarde (de warmteweerstand) van de scheidingsconstructie voldoet aan de warmteweerstand die geldt voor bestaande woningen (Rc-waarde 1,3).

Daarnaast geldt per 15 december 2016 tot en met 31 december 2018 een aantrekkelijke subsidieregeling. Deze subsidie geldt voor particuliere woningeigenaren die energiebesparende maatregelen voor hun woning nemen en het subsidiebedrag kan oplopen tot zo'n 20% van de totale isolatiekosten. In combinatie met de laag btw regeling op arbeidskosten voor isolatiewerken loopt de korting fors op. Laat uw voordeel door ons uitrekenen !

Natte kruipruimte

De meeste huizen en gebouwen in Nederland hebben een zogenaamde kruipruimte die onder het gehele pand doorloopt. De kruipruimte dient in feite voor het kunnen bereiken van uw leidingwerk als electriciteit, gas en riolering. De bodem van een kruipruimte bestaat meestal uit directe ondergrond en soms uit een betonnen vloer. Omdat een natuurlijke ondergrond zich in feite hetzelfde gedraagd als de gewone buitengrond heeft u te maken met dezelfde eigenschappen. De ondergrond kan vochtig worden, kan verzakken, (on)gedierte kan er zich nestelen, schimmel- en zwamvorming behoort tot de mogelijkheden en ga zo maar door.

Wat bewoners zich vaak niet realiseren is dat zich direct onder hun houten/betonnen of andersoortige vloer een dergelijke koude en vochtige ruimte zich bevindt.

U kunt het eigenlijk vergelijken met vloerverwarming, maar dan de tegengestelde versie: onder de gehele vloer bevindt zich een laag koude, vochtige lucht die er continu voor zorgdraagt dat u meer moet stoken om het binnenklimaat comfortabel te houden.

Grondwater in de kruipruimte zorgt voor veel overlast

Grondwater in de kruipruimte zorgt voor veel overlast

Werkt nieuwe bodemafsluiting energiebesparend ?

Ja, door het aan laten brengen van een laag schelpen of isolatiechips bespaart u aanzienlijk op uw jaarlijkse stookkosten. Ook indirecte kosten als geen aantasting van vloer en het leidingwerk in de kruipruimte werkt kostenbesparend. Tevens zult u bij verkoop van uw woning aan kunnen tonen dat de woning energiezuiniger is geworden en minder vochtig. Dit werkt positief voor uw verkoopwaarde.

Energiezuinighuis

Vooralsnog kunt u naar de experimentele website www.energiezuinighuis.nl gaan om te kijken welke energiebesparende methodes nog meer mogelijk zijn.

Isolatieschelpen worden in bulkwagens met blaassysteem vervoerd
Isolatieschelpen worden in bulkwagens met blaassysteem vervoerd
Kruipluik en bescherming van deurposten
Kruipluik en bescherming van deurposten
Elke m2 in de kruipruimte wordt voorzien van isolatiemateriaal
Elke m2 in de kruipruimte wordt voorzien van isolatiemateriaal
Tot op afstanden van circa 100 meter kunnen Isolatiechips gespoten worden
Tot op afstanden van circa 100 meter kunnen Isolatiechips gespoten worden
Blaasslang wordt in kruipruimte ingebracht
Blaasslang wordt in kruipruimte ingebracht
In dit geval wordt de gehele kruipruimte afgevuld t.b.v. hoge Rc-waarde
In dit geval wordt de gehele kruipruimte afgevuld t.b.v. hoge Rc-waarde

Garantie voor kwaliteit en betrouwbaarheid

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Debodemafsluiter

Klik voor meer info

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes. Deze bedrijven zijn gecertificeerd, lid van organisaties als Uneto-VNI en hebben gezamenlijk meer dan 75 jaar ervaring op dit gebied.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.

Vrijblijvende prijsindicatie

Gratis Internet Offerte Aanvragen

Wilt u weten wat het eventueel zou kosten indien wij voor u een nieuwe bodemafsluiting aanbrengen ? Vraag dan een GRATIS INTERNETOFFERTE aan en wij zorgen voor een snelle offerte voor het zandblazen of zandspuiten of schelpen blazen. Wij brengen direct de subsidiemogelijkheden voor u in kaart !