De voordelen van Isolatiechips

Isolatiechips kruipruimte

Een warme deken van lichtgewicht isolatiechips

Uitstekend werkend, scherpe prijzen

Isolatiechips bestaant uit gerecycled polystyreen en zijn heel vochtbestending, rotten niet, ruiken niet, zijn heel licht en isoleren uitstekend. Daarnaast is zowel het isolatiemateriaal relatief goedkoop en kan het veel sneller aangebracht worden dan bijvoorbeeld vloerisolatie, zonder hak- en breekwerk of montage-arbeid.

Het is bij uitstek geschikt voor vochtige en koude kruipruimtes en het is een investering die u snel zult terugverdienen.

Isolatieschelpen worden in bulkwagens met blaassysteem vervoerd
Isolatieschelpen worden in bulkwagens met blaassysteem vervoerd
Kruipluik en bescherming van deurposten
Kruipluik en bescherming van deurposten
Elke m2 in de kruipruimte wordt voorzien van isolatiemateriaal
Elke m2 in de kruipruimte wordt voorzien van isolatiemateriaal
Tot op afstanden van circa 100 meter kunnen Isolatiechips gespoten worden
Tot op afstanden van circa 100 meter kunnen Isolatiechips gespoten worden
Blaasslang wordt in kruipruimte ingebracht
Blaasslang wordt in kruipruimte ingebracht
In dit geval wordt de gehele kruipruimte afgevuld t.b.v. hoge Rc-waarde
In dit geval wordt de gehele kruipruimte afgevuld t.b.v. hoge Rc-waarde

Schelp & Chips Isolatie positief bij Tros Radar

Bron: Trosradar.nl Weergave van uitslag tevredenheidsonderzoek onder 24000 panelleden van Vereniging Eigen Huis

Bron: Trosradar.nl

Weergave van uitslag tevredenheidsonderzoek onder 24000 leden van het Tros Radar Testpanel.

Op 16 maart heeft Tros Radar in samenwerking met Vereniging Eigen Huis een special over vochtige kruipruimtes en kruipruimte isolatie uitgezonden. Als toonaangevende website werd www.debodemafsluiter.nl (oude versie) in het introductiefilmpje getoond, waarvoor onze dank. Belangrijker zijn echter de feiten : 40 % van de huishoudens in Nederland heeft last van een vochtige kruipruimte en van de 24.000 panelleden van de Vereniging Eigen Huis gaf maar liefst 80 % aan tevreden te zijn over schelpen als kruipruimte isolatie, de hoogste tevredenheidsscore van alle onderzochte mogelijkheden. Hoewel schelpen iets duurder zijn dan de overige methodes, heeft dit natuurprodukt enkele unieke eigenschappen die het bij uitstek geschikt maken voor kruipruimte isolatie. De goedkopere isolatiechips scoren ook uitstekend.

Tros Radar Uitzending Kruipruimte Isolatie

Waarom kruipruimte isolatie verstandig is

In uw kruipruimte heerst een koud en vochtig microklimaat doordat de bodem van de kruipruimte uit vochtige grond bestaat. De lucht is daarom heel vochtig en zorgt voor een koude en vochtige vloer van uw begane grond. Door ventilatie wordt een deel van de vochtige lucht afgevoerd en vervangen door verse lucht. Echter zal die lucht maximaal dezelfde temperatuur als de buitenlucht hebben en zal derhalve altijd uw vloer kouder maken.

Door het aanbrengen van een isolerende laag op de bodem van uw kruipruimte gebeuren er enkele belangrijke dingen: de bodem onder uw kruipruimte isolatie is kouder dan daarboven. Daardoor zal al het vocht in de kruipruimte migreren naar het koudste deel, namelijk onder de isolatielaag. Hierdoor wordt de ruimte boven de isolatie veel droger. Daarnaast zorgt de isolatie dus dat de koude kruipruimtevloer veel minder invloed heeft in de kruipruimte.

Natte kruipruimtevloer

Bodem van kruipruimte bestaat doorgaans uit vochtige grond

De voordelen van Polystyreen Isolatiechips
- de chips zijn via een milieuvriendelijke recyclingsproces gemaakt uit polystyreen
- de chips zijn CFK- en Chloorvrij en grondwaterneutraal
- de chips voldoen qua brandvoortplantingssnelheid aan het bouwbesluit (klasse 1-2)
- de chips hebben tijdens het fabricageproces een antistatische behandeling ondergaan
- de chips zijn inert en bestand tegen vocht, schimmels en humuszuren
- de chips zijn zeer licht (wegen minder dan 5 kg per m3)
- de chips bestaan voor meer dan 99% uit lucht en zijn daarom de perfecte isolator
- de chips nemen geen vocht op
- de chips blijven drijven op water(bij een verblijftijd van meer dan een jaar op water zal alleen de onderste cm van de isolatielaag nat worden)
- de chips zijn eenvoudig weer te verwijderen
- de chips zijn doorwaadbaar waardoor de kruipruimte toegankelijk blijft
- de chips zorgen voor een besparing van 3 tot 6 m3 aardgas per m2 vloeroppervlakte op jaarbasis
- de chips zorgen voor een gunstiger Energielabel

Isolatiechips Blazen

Subsidie 2018: BTW-korting op arbeidskosten
Kruipruimte isolatie en vloerisolatie vallen onder de (permanente) regeling voor ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN . De arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar, vallen onder het 6%-tarief. Ook schelpisolatie valt onder de regeling.

De belangrijkste voorwaarde is dat de Rc-waarde (de warmteweerstand) van de scheidingsconstructie voldoet aan de warmteweerstand die geldt voor bestaande woningen (Rc-waarde 1,3).

Daarnaast geldt per 15 december 2016 tot en met 31 december 2018 een aantrekkelijke subsidieregeling. Deze subsidie geldt voor particuliere woningeigenaren die energiebesparende maatregelen voor hun woning nemen en het subsidiebedrag kan oplopen tot zo'n 20% van de totale isolatiekosten. In combinatie met de laag btw regeling op arbeidskosten voor isolatiewerken loopt de korting fors op. Laat uw voordeel door ons uitrekenen !

Isolatie is een noodzaak

Warmteverlies woning

Isolatie is een noodzaak.Een woning verliest warmte via de ramen, de muren, het dak en de vloer op de begane grond. Onnodig warmteverlies betekent onnodig energieverbruik. Dit brengt extra milieuvervuiling en een hogere energierekening met zich mee. Tweederde van het totale energieverbruik in de woning is nodig voor verwarming. De verwachting is dat in de komende jaren de kosten voor energie flink zullen stijgen, mede door de grote vraag van de opkomende economieën in onder andere Azië en Zuid-Amerika. Daarnaast zijn er problemen aan de leverancierszijde van energie zoals de landen uit het Midden-Oosten. Hierdoor zal aanbod minder worden, de vraag blijven groeien en logischerwijs zal de prijs per gebruikte eenheid energie gaan oplopen.

Isoleren is dus een mooie gelegenheid om veel energie te besparen. Isoleren vermindert het warmteverlies en verbetert het comfort. Veelal investeert men in isolatie van ramen, muren en dak, maar de vloer en daaronder de kruipruimte wordt overgeslagen terwijl die één van de belangrijkse factoren is.

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Debodemafsluiter

Klik voor meer info

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes. Deze bedrijven zijn gecertificeerd en erkend en voeren duizenden projecten per jaar uit en beschikken over veel ervaring.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.

Vrijblijvende offerte voor Isolatiechips aanvragen

Gratis Internet Offerte Aanvragen

Bent u ook benieuwd naar wat isolatiechips in uw geval zouden kosten en wat het u aan energiekosten zou besparen ?

Vraag dan volledig gratis en vrijblijvend een indicatieve prijsopgave aan door op de button hiernaast te klikken.

Comfortabel wonen met een droge en warme kruipruimte

Comfortabel wonen met een droge en warme kruipruimte