Werking Isolatiechips

Natte kruipruimtevloer

Bodem van kruipruimte bestaat doorgaans uit vochtige grond

Isolatiechips sluiten en isoleren de koude bodem

In uw kruipruimte heerst een koud en vochtig microklimaat doordat de bodem van de kruipruimte uit vochtige grond bestaat. De lucht is daarom heel vochtig en zorgt voor een koude en vochtige vloer van uw begane grond. Door ventilatie wordt een deel van de vochtige lucht afgevoerd en vervangen door verse lucht. Echter zal die lucht maximaal dezelfde temperatuur als de buitenlucht hebben en zal derhalve altijd uw vloer kouder maken.

Niet ge´soleerde kruipruimte

Door het aanbrengen van een isolerende laag op de bodem van uw kruipruimte gebeuren er enkele belangrijke dingen: de bodem onder uw kruipruimte isolatie is kouder dan daarboven. Daardoor zal al het vocht in de kruipruimte migreren naar het koudste deel, namelijk onder de isolatielaag. Hierdoor wordt de ruimte boven de isolatie veel droger. Daarnaast zorgt de isolatie dus dat de koude kruipruimtevloer veel minder invloed heeft in de kruipruimte.

RC-waarde van 2,5

Bij een kruipruimte waarbij de vrije ruimte tussen de bodem van de kruipruimte en de onderkant van de begane grond vloer aanwezig is, zorgt een laag van 30 cm isolatiechips in combinatie met ventilatie of beluchting via ventilatieroosters voor een Rc-waarde van 2,5. Hoe dikker de laag Isolatiechips wordt, des te hoger de Rc-waarde zal worden.

Wat is een RC-waarde eigenlijk ?

Met de Rc waarde wordt letterlijk de warmteweerstand van een constructie bedoeld. De letter R staat voor warmteweerstand en de letter c staat voor constructie. Dit betekent dus dat er sprake is van meerdere materialen. De Rc waarde is een optelsom van de Rm-waardes van de verschillende onderdelen van de constructie met een correctiefactor. Rm waarde is de warmteweerstand van het materiaal(m).

Isolatiechips kruipruimte

Een warme deken van lichtgewicht isolatiechips

Wat is een goede Rc-waarde ?

De simpele regel is: hoe hoger de Rc-waarde, des te beter het is. Het is echter wel zo dat verschillende isolatiematerialen ook verschillende Rm-waardes hebben. Om een bepaalde RC waarde te halen zul je van het ene isolatiemateriaal meer moeten hebben dan van het andere. Hoe dikker de isolatielaag, des te hoger de RC-waarde.

In Nederland wordt in het algemeen uitgegaan van het streven naar een Rc-waarde van 2,5 tot 3,5 voor het isoleren van bestaande woningen. Dat is ruim voldoende voor woningisolatie.

Indien u een hele hoge Rc-waarde wilt bereiken (=maximale besparing op energiekosten) moet u rekening houden met 2 factoren: als eerste de beschikbare ruimte om de noodzakelijke dikte van het isolatiemateriaal te plaatsen en als 2e factor de kosten: soms wegen de extra kosten om extreem te isoleren niet op tegen de extra besparingen op stookkosten.

Lees hier verder over de Rc-waardes van Isolatiechips.

Isolatiechips Blazen

Vrijblijvende offerte voor Isolatiechips aanvragen

Gratis Internet Offerte Aanvragen

Bent u ook benieuwd naar wat isolatiechips in uw geval zouden kosten en wat het u aan energiekosten zou besparen ?

Vraag dan volledig gratis en vrijblijvend een indicatieve prijsopgave aan door op de button hiernaast te klikken.

Subsidie 2017/2018: BTW-korting op arbeidskosten
Kruipruimte isolatie en vloerisolatie vallen onder de (permanente) regeling voor ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN . De arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar, vallen onder het 6%-tarief. Ook schelpisolatie valt onder de regeling.

De belangrijkste voorwaarde is dat de Rc-waarde (de warmteweerstand) van de scheidingsconstructie voldoet aan de warmteweerstand die geldt voor bestaande woningen (Rc-waarde 1,3).

Daarnaast geldt per 15 december 2016 tot en met 31 december 2018 een aantrekkelijke subsidieregeling. Deze subsidie geldt voor particuliere woningeigenaren die energiebesparende maatregelen voor hun woning nemen en het subsidiebedrag kan oplopen tot zo'n 20% van de totale isolatiekosten. In combinatie met de laag btw regeling op arbeidskosten voor isolatiewerken loopt de korting fors op. Laat uw voordeel door ons uitrekenen !

Meer informatie over Isolatiechips

Polystyreen isolatie

De werking van Isolatiechips In uw kruipruimte heerst een koud en vochtig microklimaat doordat de bodem van de kruipruimte uit...

Eigenschappen Isolatiechips De ruimtes onder woningen zijn veelal heel vochtig: de bodem bestaat uit normale grond en zit net...

Aanbrengen Isolatiechips Partners van Debodemafsluiter.nl benutten professionele blaaswagens waarbij ladingen isolatiechip...

Triochips Kruipruimte Isolatie

De voordelen van Isolatiechips Isolatiechips bestaant uit gerecycled polystyreen en zijn heel vochtbestending, rotten niet, ruik...

Schelpen verwarmen

Verschillen Chips & Schelpen Zowel Isolatiechips als Isolatieschelpen maken de kruipruimte warmer en droger op basis van hetze...

Voordelen Isolatiechips
- Forse besparing op energiekosten
- Droge en warme kruipruimte en leidingwerk
- Gezonder klimaat, minder ziektekiemen
- Droge en warme vloer, geen koude en condens meer
- Zwammen, schimmels, zilvervisjes en ander ongedierte wordt geweerd
- Geschikt voor elke vloer
- Doorwaadbaar, wat zeker voor lagere kruipruimtes handig is
- Subsidie op arbeidskosten bij blazen isolatiechips (6% op arbeidskosten in plaats van 21%)