Kruipruimte isoleren

Isolatie is een noodzaak

Warmteverlies woning

Isolatie is een noodzaak.Een woning verliest warmte via de ramen, de muren, het dak en de vloer op de begane grond. Onnodig warmteverlies betekent onnodig energieverbruik. Dit brengt extra milieuvervuiling en een hogere energierekening met zich mee. Tweederde van het totale energieverbruik in de woning is nodig voor verwarming. De verwachting is dat in de komende jaren de kosten voor energie flink zullen stijgen, mede door de grote vraag van de opkomende economieën in onder andere Azië en Zuid-Amerika. Daarnaast zijn er problemen aan de leverancierszijde van energie zoals de landen uit het Midden-Oosten. Hierdoor zal aanbod minder worden, de vraag blijven groeien en logischerwijs zal de prijs per gebruikte eenheid energie gaan oplopen.

Isoleren is dus een mooie gelegenheid om veel energie te besparen. Isoleren vermindert het warmteverlies en verbetert het comfort. Veelal investeert men in isolatie van ramen, muren en dak, maar de vloer en daaronder de kruipruimte wordt overgeslagen terwijl die één van de belangrijkse factoren is.

Natte kruipruimtevloer

Bodem van kruipruimte bestaat doorgaans uit vochtige grond

Isolatie van uw vochtige en koude kruipruimte

In uw kruipruimte heerst een koud en vochtig microklimaat doordat de bodem van de kruipruimte uit vochtige grond bestaat. De lucht is daarom heel vochtig en zorgt voor een koude en vochtige vloer van uw begane grond. Door ventilatie wordt een deel van de vochtige lucht afgevoerd en vervangen door verse lucht. Echter zal die lucht maximaal dezelfde temperatuur als de buitenlucht hebben en zal derhalve altijd uw vloer kouder maken.

Door het aanbrengen van een isolerende laag op de bodem van uw kruipruimte gebeuren er enkele belangrijke dingen: de bodem onder uw kruipruimte isolatie is kouder dan daarboven. Daardoor zal al het vocht in de kruipruimte migreren naar het koudste deel, namelijk onder de isolatielaag. Hierdoor wordt de ruimte boven de isolatie veel droger. Daarnaast zorgt de isolatie dus dat de koude kruipruimtevloer veel minder invloed heeft in de kruipruimte.

Niet ge´soleerde kruipruimte


Het gevolg is een warme en droge kruipruimte waarbij het leefklimaat bovengronds positief beïnvloed zal worden vanwege de warmere vloer en een vermindering van vochtgehalte. Tevens zal uw leidingwerk er veel profijt van hebben.

Ge´soleerde kruipruimte

Verschillende soorten isolatiematerialen

Ook na vele jaren behouden schelpen hun werking

Ook na vele jaren behouden schelpen hun werking

In de markt zijn vele soorten isolatiemateriaal verkrijgbaar zoals bepaalde kunststoffen, foliën etc. Deze producten hebben verschillende werkingen en een verschillende levensduur. De grote verschillen met de producten (zand, schelpen, korrels) die wij aanbieden zijn:

  • zand, schelpen en korrels zijn natuurprodukten en derhalve milieuvriendelijk
  • de levensduur en werking van deze natuurproducten zijn lang (tientallen jaren) t.o.v. vele kunststofproducten die na enkele jaren hun werking verliezen
  • zand is stankafsluitend en vochtverdringend en isolerend en heeft een hoog soortelijk gewicht
  • schelpen hebben een blijvende betrouwbare werking
  • het is een onkwetsbaar product, het zal niet gaan scheuren, weken of rotten
Comfortabel wonen met een droge en warme kruipruimte

Comfortabel wonen met een droge en warme kruipruimte

Vrijblijvende prijsindicatie

Gratis Internet Offerte Aanvragen

Wilt u weten wat het eventueel zou kosten indien wij voor u een nieuwe bodemafsluiting aanbrengen ? Vraag dan een GRATIS INTERNETOFFERTE aan en wij zorgen voor een snelle offerte voor het zandblazen of zandspuiten of schelpen blazen. Wij brengen direct de subsidiemogelijkheden voor u in kaart !

Ook na vele jaren behouden schelpen hun werking

Ook na vele jaren behouden schelpen hun werking

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Debodemafsluiter

Klik voor meer info

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes. Deze bedrijven zijn gecertificeerd, lid van organisaties als Uneto-VNI en hebben gezamenlijk meer dan 75 jaar ervaring op dit gebied.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.

Schelpisolatie positief bij Tros Radar

Bron: Trosradar.nl Weergave van uitslag tevredenheidsonderzoek onder 24000 panelleden van Vereniging Eigen Huis

Bron: Trosradar.nl

Weergave van uitslag tevredenheidsonderzoek onder 24000 leden van het Tros Radar Testpanel.

Op 16 maart heeft Tros Radar in samenwerking met Vereniging Eigen Huis een special over vochtige kruipruimtes en kruipruimte isolatie uitgezonden. Als toonaangevende website werd www.debodemafsluiter.nl (oude versie) in het introductiefilmpje getoond, waarvoor onze dank. Belangrijker zijn echter de feiten : 40 % van de huishoudens in Nederland heeft last van een vochtige kruipruimte en van de 24000 leden van het Tros Radar Testpanel gaf liefst 80 % aan tevreden te zijn over schelpen als kruipruimte isolatie, de hoogste tevredenheidsscore van alle onderzochte mogelijkheden. Hoewel schelpen iets duurder zijn dan de overige methodes, heeft dit natuurprodukt enkele unieke eigenschappen die het bij uitstek geschikt maken voor kruipruimte isolatie.

Tros Radar Uitzending Kruipruimte Isolatie