Vochtproblemen ?

Vochtproblemen in de kruipruimte ?

Grondwater in de kruipruimte zorgt voor veel overlast

Grondwater in de kruipruimte zorgt voor veel overlast

Vocht is schadelijk

Bij de meeste processen die leiden tot schade aan bouwmaterialen, speelt water een belangrijke rol. Water kan bevriezen en uitzetten, water is het transportmiddel voor schadelijke zouten, water is het medium waarin chemische reacties kunnen plaatsvinden, metalen corroderen in een vochtige omgeving, schimmels gedijen in een vochtige..., enz. enz. In Nederland is aan water geen gebrek vanwege het vochtige klimaat, vanwege de ligging aan zee, vanwege de ligging aan riviermonden en vanwege de hoogte van het land t.o.v. de zeespiegel.

Drassige kleigrond in grote delen van Nederland

Vochtproblemen ? Vochtbestrijding !

Vochtige binnenmuur

Vochtproblemen in ruimten onder het huis kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals een te hoge grondwaterstand, binnendringend regenwater, onvoldoende ventilatie en lekkages. Aanwijzingen voor een te vochtige kruipruimte zijn (naast zichtbaar water): vocht tegen de onderzijde van het kruipluik, vocht en schimmel in de meterkast, in aanrechtkastjes, bij plinten, sterk werkend laminaat en houten vloerdelen enz. Bij het verhelpen van vocht- en stankproblemen dient een deskundig bedrijf ingeschakeld te worden. (bron:eigenhuis.nl).

Houtrot

Schimmel door vochtige onderkant houten vloer

Vocht en gezondheid

Vervuilde kruipruimte zorgt voor stankoverlast

Een vochtige woonomgeving kan nadelige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Denk hierbij aan benauwdheid, hoesten, hoofdpijn, slijmvorming, chronische neusverkoudheid en vermoeidheid. Het is echter niet het vocht zelf wat mensen ziek maakt. De aanwezigheid van vocht maakt het groeien van huisstofmijten en schimmels mogelijk. Vochtproblemen dienen vakkundig behandeld te worden. Vochtproblemen zijn slecht voor de gezondheid alswel slecht voor de woning zelf. Door vocht wordt hout en steen aangetast waardoor op termijn een minderwaarde voor uw huis ontstaat.

Verkoudheid

Schelpen zijn goed tegen huismijt en andere allergieŽn

Vochtproblemen: wat kunt u zelf doen ?

Zorg altijd voor een goede ventilatie in de kruipruimte, het liefst openingen in de voorgevel en achtergevel. Als deze verstopt of verdwenen zijn, maak ze dan weer in orde. In de meeste doe het zelf zaken zijn roosters te koop.

Mogelijk gaat het aanbrengen van (extra) ventilatie ten koste van de warmte-isolatie en kan het op de begane grond tochtverschijnselen veroorzaken. Echter in combinatie met een behoorlijke bodemafsluiting of vloerisolatie wordt uw wooncomfort verhoogd en wat nog belangrijker is: het behoud en waarde van uw woning. Vochtproblemen kunnen doeltreffend bestreden worden door een combinatie van zand en schelpen.

Hoe ontstaat vocht in de kruipruimte of kelder ?

  • breuken of onvoldoende vochtwerendheid in de funderingsmuren waardoor vocht naar binnen sijpelt
  • kruipruimte is veelal koud waardoor waterdamp condenseert in de kruipruimte
  • breuk of afscheuren riolering waardoor waterlekkage
  • lekkage door kapotte waterleiding
  • hydrostatische druk (grondwater)
  • lekkage door ventilatie-openingen
Water in kruipruimte

O.a. door hydrostatische druk en mankementen in de fundering komt water in de kruipruimte terecht.

Vrijblijvende prijsindicatie

Gratis Internet Offerte Aanvragen

Wilt u weten wat het eventueel zou kosten indien wij voor u een nieuwe bodemafsluiting aanbrengen ? Vraag dan een GRATIS INTERNETOFFERTE aan en wij zorgen voor een snelle offerte voor het zandblazen of zandspuiten of schelpen blazen. Wij brengen direct de subsidiemogelijkheden voor u in kaart !

Niet alle vochtproblemen in een woning of bedrijfsgebouw kunnen opgelost worden door toepassing van zand, schelpen of isolatiechips in de kruipruimte. Er is dan bijvoorbeeld behoefte aan betonreparatie omdat er een lekkage via een betonnen fundering is ontstaan. Of optrekkend vocht omdat de fundering onvoldoende vochtwerend is. Dan kan bijvoorbeeld de muur geïnjecteerd worden. Meer hierover kunt u hieronder vinden.

Meer over vochtproblemen en vochtwering

Vochtige kruipruimte De meeste huizen en gebouwen in Nederland hebben een zogenaamde kruipruimte die onder het gehele...

Optrekkend vocht Optrekkend vocht wordt veroorzaakt door direct of indirect contact van het steen of metselwerk me...

Doorslaand vocht Doorslaand vocht is vocht dat via gevel of fundering 'doorlekt' of 'doorslaat' naar de binnenmure...

Capillair vocht Een eenvoudige definitie van capillairiteit is het 'vocht opzuigvermogen van bepaalde materialen....

Injecteren muren Wilt u weten wat het eventueel zou kosten indien wij voor u een nieuwe bodemafsluiting aanbrengen...

Kelderafdichting Wilt u weten wat het eventueel zou kosten indien wij voor u een nieuwe bodemafsluiting aanbrengen...

Impregneren muren Wilt u weten wat het eventueel zou kosten indien wij voor u een nieuwe bodemafsluiting aanbrengen...

Betonreparatie Wilt u weten wat het eventueel zou kosten indien wij voor u een nieuwe bodemafsluiting aanbrengen...

Vochtwering en impregneren

Muren vochtwerend maken door impregeneren en lekke kelders weer dichten ? U kunt er alles op lezen op www.devochtbestrijder.nl.

Vocht trekt ongedierte aan