Zand isolatie in kruipruimtes

Blazen droge stoffen in een kruipruimte

Blazen droge stoffen in een kruipruimte

Zand heeft licht isolerende functie

Zand heeft niet zozeer een isolerende als wel een bodemafsluitende functie. De eigenschappen van zand zijn niet dusdanig dat ze evenveel isolerende werking bieden als bijvoorbeeld een schelpenisolatie. Daarnaast heeft zand ook een capilaire werking ofwel: het zuigt water in beperkte mate op. Een dikke laag zand echter sluit wel bepaalde problemen af zoals bijvoorbeeld plassen water in de kruipruimte of ongedierte in de kruipruimte.

Door het grote soortelijke gewicht (1 liter zand weegt 1,5 kg) zorgt een laagdikte van circa 30 cm voor een enorme bodemafsluitende massa waardoor vocht en stank tot de verleden tijd zullen behoren.

Tekening bodemafsluiting zand

Natte vloer afsluiten

Rioleringsprobleem

Het blazen van een laag natuurlijk zand van circa 30 cm dik over de gehele oppervlakte van een kruipruimte is een uitstekend middel om niet alleen de kruipruimte te isoleren, maar ook als tegendruk tegen opkomend grondwater, en als stankafsluiter en geeft een mooi natuurlijk beeld in de kruipruimte. Het zal de waarde van uw woning ten goede komen !

Grondwater in de kruipruimte zorgt voor veel overlast

Grondwater in de kruipruimte zorgt voor veel overlast

Verschillende soorten zand

De ene soort zand is de andere niet. Zand is in feite een bundeling van hele kleine steentjes. Het soort en de vormgeving van die miniscule steentjes bepalen de eigenschappen en mogelijkheden van het zand. Een ieder kent wel de voorbeelden van fijn stuifzand waar je niet zulke mooie zandtaarten mee kunt maken als bijvoorbeeld met strandzand vlakbij het water, wat veel steviger van structuur is.

Sommige soorten zand zijn uitstekend geschikt om water door te laten (bijvoorbeeld drainzand) en andere zijn weer uitstekend geschikt om als ondergrond of fundering te dienen zoals straatzand. Zo is dus ook belangrijk dat er voldoende kennis is om het juiste soort zand te bepalen dat in de kruipruimte moet komen, als ophoging van het terras moet dienen of als sierzand aangebracht moet worden.

Niet elke soort zand is goed blaasbaar, zoals bijvoorbeeld stuifzand (ook wel klapzand genoemd).

Soorten zand

  • brekerzand
  • betonzand
  • valdempzand
  • betonzand
  • drainagezand
  • straatzand
  • metselzand
  • speelzand
  • ophoogzand
  • etc.

Bodemafsluiting: zandblazen of zandspuiten

Er zijn verschillende producten die kunnen dienen als bodemafsluiting. Eén daarvan is het natuurproduct zand: zand heeft een hoog soortelijk gewicht waardoor het niet alleen de bodem afdekt, maar bijvoorbeeld ook grondwater wegdrukt en stank buitensluit. Ook voor het ophogen van bestaande situaties is zand uitstekend geschikt. Het is niet vervuilend, werkt geluiddempend en licht-isolerend.

Droge stoffen wagen

Schelpen of zand worden onder luchtdruk geblazen c.q. gespoten

Door de toepassing van speciale blaasbulkwagens of vacupresswagens kan het zware product zand door middel van een zeer krachtige luchtstroom via rubberen slangen op elke plaats geblazen of gespoten worden. Het zandblazen of zandspuiten is een uitstekende methode om snel en gecontroleerd moeilijk bereikbare plaatsen volledig te bedekken onder een dikke laag schoon zand.

Zandblazer

Zandblazer aan de slag

Door de toepassing van speciale blaasbulkwagens of vacupresswagens kan het zware product zand door middel van een zeer krachtige luchtstroom via rubberen slangen op elke plaats geblazen of gespoten worden. Het zandblazen of zandspuiten is een uitstekende methode om snel en gecontroleerd moeilijk bereikbare plaatsen volledig te bedekken onder een dikke laag schoon zand.

Vrijblijvende prijsindicatie

Gratis Internet Offerte Aanvragen

Wilt u weten wat het eventueel zou kosten indien wij voor u een nieuwe bodemafsluiting aanbrengen ? Vraag dan een GRATIS INTERNETOFFERTE aan en wij zorgen voor een snelle offerte voor het zandblazen of zandspuiten of schelpen blazen. Wij brengen direct de subsidiemogelijkheden voor u in kaart !


Meer informatie over zandblazen

Mechanisch spuiten

Hoe werkt zandblazen eigenlijk Het verplaatsen van zand door middel van lucht of water wordt zandblazen of zandspuiten genoemd. ...

Werking zand isolatie en bodemafsluiting Zand heeft niet zozeer een isolerende als wel een bodemafsluitende functie. De eigenschappen van ...

Zand isolatie in kruipruimtes Zand heeft niet zozeer een isolerende als wel een bodemafsluitende functie. De eigenschappen van ...

Kruipruimte ophogen / opspuiten Grond rondom woningen verzakt in de regel. Een gemiddelde woning is gefundeerd waardoor deze niet...

Terras ophogen of opspuiten In de meeste gebieden in Nederland zakt de grond per jaar enkele milimeters tot enkele centimeter...

Garantie voor kwaliteit en betrouwbaarheid

Zand is een zwaar en compact product