Schelpen als bodemafsluiting

40% kruipruimtes in Nederland is vochtig

Wat is bodemafsluiting ?

Bodemafsluiting is het aanbrengen van een laag isolerend materiaal waarmee de ondergrond afgesloten wordt, . Er kunnen verschillende soorten materiaal gebruikt worden om bodems af te sluiten, al naar gelang de gewenste effecten.

Veel kruipruimtes bevatten vocht en vuil en kunnen daardoor in de loop der tijden flink gaan stinken. Ook zijn plassen broedplaatsen voor insecten en ander ongedierte.

Water in kruipruimte

O.a. door hydrostatische druk en mankementen in de fundering komt water in de kruipruimte terecht.

Door een nieuwe bodemafsluiting aan te brengen met bijvoorbeeld schoon zand of schelpen wordt de oude, natte en vieze bodem compleet bedekt, wordt grondwater weggedrukt en stank en vochtoverlast bestreden.

Een laag schelpen weegt zwaar en is derhalve uitstekend geschikt als bodemafsluiting, maar daarnaast heeft het ook een uitstekende isolerende werking.

In geval van zware vervuiling wordt er meestal een combinatie toegepast van een laag zand als bodemafsluiting met daarboven op een (dunnere) laag schelpen.

Laat u gratis en vrijblijvend adviseren door de experts van Debodemafsluiter.nl

Tekening bodemafsluiting zand

Schelpen: een natuurlijk isolatiemiddel

Combinatie

Schelpen hebben een isolerende werking als gevolg waarvan optrekkend vocht tot het verleden behoort. Door het aanbrengen van schelpen zal er verder geen verdamping meer ontstaan, zal de luchtvochtigheid in uw kruipruimte een stuk lager worden en het klimaat in uw woning verbeteren. Schelpen hebben deze isolerende werking omdat zij bestaan uit kalk, dat een hoge ph-waarde heeft en er voor zorgt dat huisstofmijt, schimmels en muffe lucht aanzienlijk zullen verminderen. Het resultaat van het aanbrengen van schelpen is meer comfort, een beter binnenklimaat, minder huisstofmijt en vocht, allemaal ook zeer belangrijk voor de meer gevoelige mensen, het verschil voor de carapatiënt, mensen met bronchitis en reuma zal met de isolerende werking van de schelpen merkbaar zijn. Om een isolatiewaarde van 3.0 te krijgen (de norm is 2.5) zal een droge schelpenlaag van ongeveer 30-35 centimeter nodig zijn.

Droge en warme kruipruimte door schelpisolatie

Droge en warme kruipruimte door schelpisolatie

Voordelen schelpenisolatie
- Droge en warme kruipruimte en leidingwerk
- Gezonder klimaat, minder ziektekiemen
- Forse besparing op energiekosten
- Verhoogt de waarde van de woning
- Natuurprodukt
- Werking blijft altijd 100%
- Eeuwigdurende werking
- Droge en warme vloer, geen koude en condens meer
- Zwammen, schimmels, zilvervisjes en ander ongedierte wordt geweerd
- Onkwetsbaar natuurpoduct, kan niet smelten, scheuren, rotten of branden
- Geschikt voor elke vloer
- Dient tevens als bodemafsluiting
- Goed voor mens en milieu

Vrijblijvende prijsindicatie

Gratis Internet Offerte Aanvragen

Wilt u weten wat het eventueel zou kosten indien wij voor u een nieuwe bodemafsluiting aanbrengen ? Vraag dan een GRATIS INTERNETOFFERTE aan en wij zorgen voor een snelle offerte voor het zandblazen of zandspuiten of schelpen blazen. Wij brengen direct de subsidiemogelijkheden voor u in kaart !

Verkoudheid

Schelpen zijn goed tegen huismijt en andere allergieŽn

Subsidie 2017/2018: BTW-korting op arbeidskosten
Kruipruimte isolatie en vloerisolatie vallen onder de (permanente) regeling voor ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN . De arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar, vallen onder het 6%-tarief. Ook schelpisolatie valt onder de regeling.

De belangrijkste voorwaarde is dat de Rc-waarde (de warmteweerstand) van de scheidingsconstructie voldoet aan de warmteweerstand die geldt voor bestaande woningen (Rc-waarde 1,3).

Daarnaast geldt per 15 december 2016 tot en met 31 december 2018 een aantrekkelijke subsidieregeling. Deze subsidie geldt voor particuliere woningeigenaren die energiebesparende maatregelen voor hun woning nemen en het subsidiebedrag kan oplopen tot zo'n 20% van de totale isolatiekosten. In combinatie met de laag btw regeling op arbeidskosten voor isolatiewerken loopt de korting fors op. Laat uw voordeel door ons uitrekenen !

Schelpisolatie positief bij Tros Radar

Bron: Trosradar.nl Weergave van uitslag tevredenheidsonderzoek onder 24000 panelleden van Vereniging Eigen Huis

Bron: Trosradar.nl

Weergave van uitslag tevredenheidsonderzoek onder 24000 leden van het Tros Radar Testpanel.

Op 16 maart heeft Tros Radar in samenwerking met Vereniging Eigen Huis een special over vochtige kruipruimtes en kruipruimte isolatie uitgezonden. Als toonaangevende website werd www.debodemafsluiter.nl (oude versie) in het introductiefilmpje getoond, waarvoor onze dank. Belangrijker zijn echter de feiten : 40 % van de huishoudens in Nederland heeft last van een vochtige kruipruimte en van de 24.000 panelleden van de Vereniging Eigen Huis gaf maar liefst 80 % aan tevreden te zijn over schelpen als kruipruimte isolatie, de hoogste tevredenheidsscore van alle onderzochte mogelijkheden. Hoewel schelpen iets duurder zijn dan de overige methodes, heeft dit natuurprodukt enkele unieke eigenschappen die het bij uitstek geschikt maken voor kruipruimte isolatie.

Tros Radar Uitzending Kruipruimte Isolatie

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Debodemafsluiter

Klik voor meer info

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes. Deze bedrijven zijn gecertificeerd, lid van organisaties als Uneto-VNI en Stichting Industriële Reiniging (SIR) en gezamenlijk meer dan 75 jaar ervaring op dit gebied.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.